Over ons

Over Ji Do Kwan Nederland
Ji Do Kwan Nederland is in samenwerking met 
Ji Do Kwan Duitsland opgestart. Ji Do Kwan Nederland is een stichting die staat ingeschreven bij de KvK te Enschede, we zijn er voor Ji Do Kwan scholen die les geven in Kong Soo Do en Kwon Bup. We staan open voor elke vorm van Koreaanse krijgskunst maar blijven trouw aan onze 
Ji Do Kwan roots.
Kong Soo Do 
Kong Soo Do is een Koreaanse Karate en is afkomstig van het eiland Okinawa, deze kwam door de Japanse bezetting in Korea terecht gekomen. Kong Soo Do wordt ook wel Tang Soo Do genoemd. Bij Kong Soo Do worden technieken uitgevoerd die hard, explosief en rechtlijnig zijn en zowel met hand en voetentechnieken wordt uitgevoerd. (zie verder onze lijn)
18 Sibpalki
Naast ongewapend vechten leer je in 
Ji Do kwan ook de kunst van traditionele wapens. Deze 18 wapentechnieken worden geleidelijk aan bijgebracht. Sibpalki is een klassieke krijgskunst met een gedocumenteerde militaire geschiedenis sinds 1759 waarvan methoden terug te vinden zijn in geschriften uit 1598. 
 
Sibpalki betekent letterlijk ‘achttien vaardigheden’ en is onderverdeeld in steekwapens, snijwapens en slagwapens, waaronder ook de blote vuist.
Andere organisaties
Zijn er andere Ji Do Kwan, Kong Soo Do of Kwon Bup scholen cq organisaties? Jazeker. Zijn deze dan slechter of beter? Nee hoor ze zijn helemaal niet slechter of beter. 

Over het algemeen zijn we allemaal bekenden en soms zelfs vrienden van elkaar, maar de denkwijzes lopen gewoon uit elkaar. 

Ji Do Kwan is een stijl die open staat voor iedereen. Wij denken dan ook niet dat we het beter doen dan andere organisaties, maar wij doen het anders. 

Want zoals de naam al zegt Ji Do Kwan "the way of Wisdom" en een ieder moet zijn eigen pad proberen te vinden. 
Scholen in Nederland 
Ji Do Kwan Nederland werkt met leerstof die volgens de traditionele Kong Soo Do en Kwon Bup stijl toendertijd al werd gedoceerd. 
Ji Do kwan Nederland heeft al zijn leraren gecertificeerd volgens diezelfde richtlijnen. Tevens hebben al onze leraren een VOG verklaring/ hebben een aanvraag lopen.


Informatie voor Dojangs in Nederland of Dojang houders die willen aansluiten neem vrijblijvend contact op met 
Ji Do Kwan Nederland.
Kwon Bup
Kwon Bup is een Koreaanse Kung Fu oftewel Chuan Fa, hierbij worden technieken gebruikt die rond/ circulair en sierlijk worden uitgevoerd. En doet zacht aan maar laat vaak het tegen overgestelde zien. Onze stijl komt van oorsprong uit de lijn van GM. Yoon Byung In. (zie verder onze lijn)
Onze Lijn
De lijn van Ji Do Kwan begint bij GM Chun Sang Sup en Yoon Byung In. GM Chun Sang Sup, heeft getraind bij Sensei Gichin Funakoshi van de Shotokan Karate en in zijn vroege jeugd bij Lee Kyung Sul voor Judo. Zijn broeder GM Yoon Byung In, heeft getraind bij Toyama Kanken Shudokan Karate en bij een onbekende Chuan-Fa(Kung-Fu) Meester.

GM Chun Sang Sup en GM Yoon Byung In trokken intensief met elkaar op zodat men wel eens dacht dat het echte broers waren, op 3 maart 1946 heeft Chun Sang Sup zijn eigen school opgezet Chosun Yun Moo Kwan, wat later in 1953 Ji Do Kwan wordt. In waarschijnlijk hetzelfde jaar, maar eind 1946 heeft GM Yoon Byung In, zijn school opgezet YMCA wat later door zal gaan als Chang Moo Kwan. Deze beide stromingen Jido Kwan en Chang Moo Kwan bestaat nog steeds.

De beide Grootmeesters zijn tijdens de Koreaanse oorlog verdwenen en van GM Chun Sang Sup is nooit meer wat vernomen, GM Yoon Byung In is in Noord Korea weer gevonden en in 1983 overleden.

In 1953 heeft DR. Yoon Kwei Byung de hoogst gegradueerde van dat moment de naam van Chosun Yun Moo Kwan omgezet naar Ji Do Kwan "de weg van de wijsheid"

Share by: